Bulli Roger Sailing Team

Beállítás, trimmelés, versenyzés - minden, ami vitorlázás.

Az árbóc fedélzet alatti részének beállítása

2017. augusztus 29. 19:46 - Russel Coutts

Azoknak az árbócoknak, amelyek nem a fedélzeten, hanem a kiel-en állnak, szintén egy harmonikus görbületet kell 10.jpgtudniuk formázni az árbóc aljától egészen a tetejéig. Ehhez az árbócprofil fedélzet alatti részét is megfelelően be kell állítanunk. A tapasztalatok alapján a túrahajóknál ennek a pontos beállítása elég nehéz feladat, mivel a gyártó által kialakított talp csak durva beállításokat enged meg.

 

Alapvetően azonban mégis arra kell törekednünk, hogy az árbóc fedélzet alatti része a fedélzeten való áthatolási pont és a kiel között megközelítőleg 1°-os dőlést mutasson, az achter irányába. Ezzel egy enyhe előfeszítést adunk az árbócnak, és normál esetben ebből a görbületi vonalból indul ki az árbóc fedélzet feletti részének a görbülete is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bulliroger.blog.hu/api/trackback/id/tr6612788904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása